Henkilön ammatti ja elinalue vaikuttavat paljon siihen, löytyykö hänestä kuvia ja millaisista arkistoista. Tietenkin myös kuvien dokumentoinnin, digitoinnin ja indeksoinnin taso vaikuttavat siihen, onko mahdollista löytää tietyn ihmisen kuvia. Aloittaa voisi julkisista digitoiduista kuva-arkistoista, kuten Museoviraston kuvakokoelmista
https://www.kuvakokoelmat.fi/ eri museoiden suurista kokoelmista, esim. Tampereen museoiden Siiri-tietokanta:
https://siiri.tampere.fi/ tai Helsingin kaupunginmuseon kuvaselaamo:
http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/k ... a-arkisto/ Museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteinen laaja Finna-alusta:
https://finna.fi/
Jos henkilö oli töissä vaikka VR:llä tai Postissa, löytyy näiden museoista suuret valokuvakokoelmat jne.
Kaikista edellämainituista voi löytyä henkilön nimellä hakemalla valokuvia. Myös sota-ajan SA-kuvat ovat julkisesti selattavissa:
http://sa-kuva.fi/webneologinfin.html En osaa sanoa, voiko siellä hakea henkilönnimellä.
Lisäksi esim. Facebookissa on erilaisia ryhmiä vanhoille valokuville ja niiden tunnistuksille, sekä paikkakuntakohtaisia että koko maata koskevia, kuten vaikkapa Tempus fugit -ryhmä.
Vanhoja sanomalehtiä voi selata digitaalisina Kansalliskirjaston palvelussa:
https://digi.kansalliskirjasto.fi/etusivu . Tuoreempaa sanomalehtiaineistoa tarjoaa monen sanomatalon oma arkisto ja esim. Brages Pressarkiv Helsingissä:
https://www.bragespressarkiv.fi/
SSHY:n jäsensivuilta löytyy Turun keskusvankilan vankien valokuvia 1800/1900-luvuilta:
https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/ ... ?bid=33046 Siitä päätellen vastaavia kuvakokoelmia saattaa olla muistakin vankiloista.
Tämä ei nyt oikein antanut suoraa vastausta kysymykseen, mutta näillä pääsee ehkä alkuun.