Johan Johansson Nylund renkinä Munsalassa 1835-1838

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
Kimmo Nylund
Viestit: 14
Liittynyt: 20.07.2018 12:16

Johan Johansson Nylund renkinä Munsalassa 1835-1838

Viesti Kirjoittaja Kimmo Nylund » 23.02.2023 13:29

Isoisäni isoisän äiti Anna Maria Ericsdotter Bjon ( myöhemmin Löfberg) s. 1810 oli 1837 piikana Munsalassa Monån kylässä Knutsin tilalla. Hän synnytti siellä helmikuussa 1837 aviottoman pojan, joka sai nimen Johan Fredrik. Äiti ja poika muuttivat myöhemmin Pedersöreen ja Johan Fredrik löytyy kirkonkirjoista sukunimellä Bjon, joka viittaa kotipaikkaan. Myöhemmin Johan Fredrik käytti sukunimiä Nylund ja Ny. Pedersören kirkonkirjoihin Johan Fredrik on jostakin syystä virheellisesti merkitty syntyneeksi Pedersöressä huhtikuussa 1837. Äidin muuttohistoria on Munsalan ja Pedersören kirkonkirjoissa puutteellinen. Hän oli piikana myös Messukylän Ackulassa ja sai siellä aviottoman tyttären vuonna 1834.

Äidin ollessa Munsalassa piikana ja Johan Fredrikin syntymän aikoihin, Munsalassa oli renkinä myös Johan Johansson Nylund, s. Maksamaalla 18.8.1816. Johan Johansson muutti takaisin Maksamaalle Ritaloofiin 1838. Olen yrittänyt löytää jonkinlaista tietoa, joka viittaisi tai osoittaisi ko. Johan Johanssoninn olleen Johan Fredrikin isä. Kumpikin vaikuttaa käyttäneen sukunimeä Nylund jotenkin epäjohdonmukaisesti. Isoisäni isoisä käytti sukunimeä Nylund Pedersöressä ja Pietarsaaressa ja Ny sen jälkeen kun hän muutti Pedersörestä Turkuun ja myöhemmin Ahvenanmaalle Finströmiin. Johan Johanssonin sukunimi on kirkonkirjoissa ( Maxmo, Vörå, Kuivaniemi,...) ikään kuin lisätietona. Jostakin syystä Johan Johansson myös 1857 muutti Vöyristä Kuivanimelle jättäen vaimonsa Vöyriin. Johan Johansson kuoli 1868 Oulussa eikä koskaan palannut vaimonsa luo Vöyriin. Olisiko Johanin menneisyydestä tullut ilmi jotakin, joka johti Johanin lähtöön Vöyristä. Parilla ei ollut lapsia.

Osaisiko joku neuvoa mistä minun kannattaisi hakea tietoa Johan Fredrikin isästä. Minusta Johan Johansson Nylund on aika sopiva isäkandidaatti.