Jatkoa edelliseen kysymykseeni ovatko Artem ja Dimitri Kirillov veljeksiä.

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
Birgitta
Viestit: 32
Liittynyt: 13.01.2018 18:02

Jatkoa edelliseen kysymykseeni ovatko Artem ja Dimitri Kirillov veljeksiä.

Viesti Kirjoittaja Birgitta » 17.05.2020 16:45

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=339789
Mielestäni tässä on sama Dimitri Kirilov kun Orusjärvellä 1805.Nyt oletan että leski Fekla (Feklista) Stefanova olisi sama henkilö kun Artem Kirilovin vaimo Sinklitia Stefanova. Olen seurannut näitä henkilöitä heidän kuolemaansa saakka 1830 luvulle ja samat sukulaiset ovat olleet kirkon kirjoissa ja henkikirjoissa. Ongelmana on että 1830 kirkonkirjassa lukee että Fekla olisi talollisen Artemi Ivanovin leski tätä Ivanovia ei vain näy missään.Osaako kukaan auttaa onko Fekla Kirillovin vai Ivanovin leski.

tuulacu
Viestit: 641
Liittynyt: 07.09.2014 17:23
Paikkakunta: Porvoo

Re: Jatkoa edelliseen kysymykseeni ovatko Artem ja Dimitri Kirillov veljeksiä.

Viesti Kirjoittaja tuulacu » 19.05.2020 11:01

Kysymykseen ovatko Artemi ja Dimitri veljeksiä on vaikea vastata, kun asiaan ei näyttäisi olevan saatavilla kovin paljon lähteitä, joista tarkistaa. Mutta loogisesti ajatellen voisivat olla veljeksiä, ovat veljeksien ikäisiä, asuvat vierekkäisissä ruokakunnissa ja isännimi on sama.

On aika lailla onnen kauppaa, löytääkö ortodokseista varmaa lisätietoa (ehkä henki-/maakirjoja, tuomiokirjoja), noilla "raukoilla rajoilla" joilla omiakin esi-isiä asui kirkot ja kirjat tuppasivat tuhoutumaan. Salmi kuuluu muutenkin samaan hankalaan Käkisalmen pohjoiseen alueeseen kuin Sortavala, materiaalia puuttuu. Lisäksi Salmi oli lahjoitusmaa-alueita.

Salmin laajasta historiankirjasta Rajoil da randamil saattaisi löytyä vinkkejä, mistä kirjoittajat ovat löytäneet lisää tietoa. Oletko tutustunut kirjaan?

Fekla-Feklistan nimeen en osaa siihenkään mitään muuta sanoa kuin että pappien vaihtuessa sekä etunimet että patronyymit muuntuivat. Eniten esiintynyt nimi on ehkä oikea :-) .

Tuula K

Birgitta
Viestit: 32
Liittynyt: 13.01.2018 18:02

Re: Jatkoa edelliseen kysymykseeni ovatko Artem ja Dimitri Kirillov veljeksiä.

Viesti Kirjoittaja Birgitta » 19.05.2020 15:20

En ole lukenut kirjaa mutta aijon kyllä hankkia (lainata).Kiitos vinkeistä on hauskaa kun voi kysyä toisten mielipiteitä näissä sukututkimus asioissa.

Vastaa Viestiin